Jeugdcultuurfonds

Het Jeugdcultuurfonds wil dat alle kinderen lessen op kunst en cultuurgebied kunnen volgen. Ook kinderen uit gezinnen met een minimum inkomen. Het Jeugdcultuurfonds maakt het mogelijk dat kinderen tussen de 4 en 17 jaar uit financieel minder draagkrachtige gezinnen toch kunnen meedoen. Er kan een aanvraag gedaan worden voor een bijdrage van maximaal € 450 per kind, per cursusjaar. Dit bedrag kan afwijken omdat gemeenten soms eigen spelregels hanteren. Aanvragen worden gedaan door onafhankelijke intermediairs, professionals die al betrokken zijn bij het gezin. Het toegekende bedrag wordt direct betaald aan de instelling waar het kind les heeft. Download hier onze digitale folder.

Sinds de oprichting van het Jeugdcultuurfonds is het aantal kinderen dat door ons geholpen is, spectaculair gegroeid:
2009: 147 kinderen / 2010: 586 kinderen / 2011: 1264 kinderen / 2012: 2320 kinderen / 2013: 3454 kinderen / 2014: 4979 kinderen / 2015: 6308 kinderen

Waarom is het Jeugdcultuurfonds belangrijk?
Het ontwikkelen van je creativiteit, het ontdekken van je binnenwereld en passie, kortom: het laten zien wie je bent en wat er in je leeft, is goed voor het zelfvertrouwen en concentratievermogen en vergroot de kansen later goed mee te kunnen doen in de samenleving. Een kind dat danst, tekent of zingt, is een gelukkig kind. En een kind dat lekker in zijn vel zit, zal op alle fronten beter presteren. Download hier het artikel ‘Muziekonderzoek is hot’ van Mark Mieras.

Welke gemeenten doen mee met jeugdcultuurfonds Groningen?

Het Jeugdcultuurfonds is nog niet in iedere gemeente in Groningen actief. 

De volgende gemeenten doen mee:

  • Groningen
  •  
  • Hoogezand-Sappemeer
  •  
  • Leek
  •  
  • "op 18 mei 2016 is bekend gemaakt dat ook Oldambt mee gaat doen op het seminar Vinden en Verbinden"